Menu
Groeien door Groendiensten

Groeien door Groendiensten

Opleiding tot assistent-hovenier

Opleiden

Onder aansturing van een hovenier onderhoud je sport- en instellingsterreinen, bedrijfstuinen en parken. Vanuit de basislocatie in Bunnik ga je met een bus naar je klus. Je doet en leert allerlei werkzaamheden, zoals maaien, snoeien en schoffelen. Ze zijn afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Er wordt zowel gewerkt met klein gereedschap als met grotere machines. Bekijk de film voor meer informatie.

De hoveniers ondersteunen je bij verschillende activiteiten en ontwikkelen je hoveniersvaardigheden. Ze geven jou les in de praktijk. Je wordt ook door een jobcoach ondersteunt. Samen met je jobcoach beschrijven en evalueren jullie de leerdoelen. De jobcoach bewaakt de voortgang van de leerdoelen. De jobcoach loopt af en toe met je mee om te kijken hoe het gaat.

Je krijgt cursussen voor specifiek machinegebruik. In samenwerking met het Wellant College in Houten organiseren we een groenopleiding voor je.

Wil je meer weten over de opleiding? Klik dan op de onderstaande link. http://www.wellant.nl/cursussen-trainingen/groenvoorziening/brancheopleidingen-groen/opleiding-assistent-hovenier

Prokkelstagedag

Op 15-6-2017 hebben de jongens van Groendiensten Reinaerde in het kader van prokkelstagedag meegedraaid met Engelsman hoveniers in de tuin van het Ministerie van Economische zaken.

Natuurlijk hoorde daar ook een rondleiding door het ministerie bij en een ontmoeting met staatsecretaris van Dam.

Een echte groene topdag.